Monteringsanvisning

Monteringsanvisning PLYGUARD Sikkerhetsfolie

Følgende følger med i monteringssettet:

Monteringsvæske – 100ml.

Vindus skrape
Til fjerning av malingrester etc. som sitter fast på glasset.

Squeeser
For å presse ut monteringsvæsken mellom folie og glass.


Dette trenger du i tillegg:

Vindusnal

Klut/oppvaskhåndkle eller lofritt papir.

Spruteflaske – Ca. 500ml
Tom såpeflaske el. kan benyttes. Husk å skylle flasken før bruk.


NB! Kun behandle og montere 1 glass/folie 100% ferdig, før man starter på den neste. Det er også viktig at det er 2 personer som gjør jobben sammen.
Finn frem riktig foliestørrelse, som er tilpasset vinduet som det skal monteres på. En god idé vil være å fordele mottatte folier ut til samtlige vinduer, og dobbeltsjekke at alle passer før første folie monteres.

For at folien skal ligge perfekt på vinduet, må glassflaten skrapes og rengjøres skikkelig. I prinsippet vil alt smuss som ikke fjernes, bli liggende mellom glasset og folien, helt til folien fjernes igjen. Denne delen av jobben er derfor svært viktig for å få et best mulig resultat.

Vi anbefaler også at du vasker grundig i området rundt vinduet, inkl. lister etc. Dette for å fjerne mest mulig støv som kan ”fly inn” og legge seg mellom folien og glasset.

Merk at det vil finnes gjenværende fuktighet under folien etter endt montering. Denne vil forsvinne etter hvert som dette tørker, og limet er fullt ut herdet. Dette tar normalt 3-4 uker.

Følgende fremgangsmåte følges ved montering:

1. Halvparten (50%) av monteringsvæsken i flasken som følger med, helles over i en spruteflaske som deretter fylles helt opp med vann. Resterende 50% benyttes dersom første påfylling ikke er tilstrekkelig.

2. Sprut på et jevnt lag med monteringsvæske på vindusflaten. Skrap hele glassflaten nøye med medfølgende vindusskrape, inkl. kantene mot vindusrammen. Dette fordi ev. malingflekker, fastgrodd smuss etc. kan gi forhøyninger og ”flekker” i folien.

3. Sprut på et nytt, jevnt lag med monteringsvæske, og bruk nalen nøyaktig for å fjerne alt smuss og væske på glassflaten. Husk at alle flekker, fingeravtrykk etc. liggende mellom folien og glasset, vil bli synlig på glasset etter montering. Tørk med klut eller lofritt papir langs kantene, slik at alt løsnet smuss fjernes 100%.

4. Sprut på et godt lag med monteringsvæske på hele glasset. Fukt fingrene godt med monteringsvæske fra spruteflasken. Dette for å unngå fingeravtrykk på baksiden av folien.

5. Den som skal montere, holder opp folien med avtrekksfolien bort fra seg (ut – folie overflaten mot seg selv). Hjelper (person nr. 2) tar tak i et hjørne av avtrekksfolien, og trekker denne langsomt av – samtidig som hjelper spruter godt med monteringsvæske på limsiden av hele folien. Denne prosessen er viktig, for å redusere statisk elektrisitet i folien, og for å unngå at uønskede støvpartikler tiltrekkes. Unngå så langt det er mulig å ta på limsiden.

6. Når avtrekksfolien er fjernet, legges folien på vinduet, og justeres (skyves) slik at denne ligger korrekt med lik avstand til karmen, hele veien rundt.

7. Sprute på et godt lag med monteringsvæske på hele folien.

8. Trykk på folien med den ene hånden, samtidig som du benytter medfølgende squeeser til å dra forsiktig over folien fra midten og ut i ulike retninger. Dette er for å feste folien midlertidig til glasset, før systematisk slutt-squeesing starter. Det er svært viktig at folien ikke ”sklir rundt” når du begynner med den endelige squeesingen.

9. Bruk deretter medfølgende squeeser systematisk og nøyaktig i horisontale bevegelser, fra midten og ut til karmen – høyde for høyde. Pass på at du overlapper for hver ny høyde, slik at du drar monteringsvæsken nedover på innsiden av folien. Når du har sqeeset hele ruten, kan du gjerne ta en helt ny squeeser-runde, for å optimalisere kvaliteten på squeeser-jobben.

10. Bruk nalen til å tørke av gjenværende fuktighet på folien.  Myk klut kan også benyttes for å tørke folien tørr, inkl. langs kantene av glasset.Merk at det vil finnes gjenværende fuktighet under filmen, etter endt montering.  Denne vil forsvinne etter hvert som dette tørker, og limet er fullt ut herdet. Dette tar normalt 3-4 uker.

Rengjøring av vinduer påmontert PLYGUARD Sikkerhetsfolie

Vinduer påmontert Plyguard Sikkerhetsfolie, kan i prinsippet vaskes med vanlig, mildt såpevann og nal, som for ordinære glassruter.

VIKTIG! Skarpe gjenstander av metall eller andre harde materialer, rengjøring med slipemidler, eller løsemidler, må ikke benyttes til rengjøring. Det er også viktig at vaskeklut/svamp ikke inneholder for eksempel sand. Dette kan medføre skadelige riper i folien.

.